Activiteiten en evenementen op Texel

Op Texel is altijd wat te beleven. Houdt u van fietsen, wandelen of paardrijden dan kunt u sowieso vanuit Duynzoom alle kanten op. Maar Texel biedt meer dan genieten van de natuur.

Het strand

Het brede strand biedt naast lekker luieren, zwemmen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken tal van faciliteiten voor echte zomersporten zoals kitesurfen en golfsurfen. Ter hoogte van Ecomare, bij strandpaal 17 (niet ver van Duynzoom) is er een surfschool. Verder kunt u paarden huren en vissen.

Meer sporten

Mountainbiking: De ATB-route in het Texelse bos behoort volgens kenners tot de beste van Nederland. De spectaculaire bochten en niveauverschillen maken de route aantrekkelijk voor mountainbikers van elk niveau.

Golf: Golfbaan De Texelse ligt temidden van prachtige, uitgestrekte duingebieden en is het gehele jaar door geopend. Ook als vakantieganger kunt u hier starttijden reserveren en tevens worden er voor beginnende golvers diverse arrangementen en clinics aangeboden.

Uitgaan

Texel kent een aantal gezellige dorpen en badplaatsen met een aangenaam uitgaansleven en diverse uitstekende restaurants. De betere restaurants van Texel maken graag gebruik van de overvloed aan lokale kwaliteitsproducten. Het lijkt de chefs weinig moeite te kosten daar steeds weer nieuwe spannende creaties van te maken. Het levert verschillende restaurants een vermelding op in de jaarlijkse voorkeurslijsten van de culinaire tijdschriften.

Cultuur

De dorpen en het platteland van Texel getuigen van een rijk zeevaardersverleden. De Tesselaars mogen bogen op een roemruchte historie en sporen ervan zijn overal te vinden. Naast vele monumentale boerderijen en dorpskernen komt het verleden van Texel tot leven in enkele leuke musea.

Evenementen

Hieronder een greep uit de verschillende grote en kleine evenementen die jaarlijks op of om Texel plaatshebben.

Ronde om Texel: 19 juni 2010, De grootste catamaranrace ter wereld. Deze vindt plaats tijdens de Zeilweek die van start gaat met een sportief programma voor wedstrijdzeilers en recreatieve zeilers.

Shantykoren Festival: 26 juni 2010. Op verschillende plaatsen in Den Burg Zingen Shanty en Zeemanskoren van de verschillende Waddeneilanden hun repertoire.

Eagles Summer Event: 1 augustus 2010 Het Eagles Summer Event is een jaarlijks terugkerend Western spektakel dat wordt gehouden op de eerste zondag van augustus in het hart van waddeneiland Texel rondom en op de Eagles Ranch.

Wandelrondje Texel: 7 augustus 2010. Voor de 40e en laatste keer organiseert de wandelsportvereniging Het Gouden Boltje het Rondje om Texel. 60 kilometer dienen de deelnemers af te leggen en daarmee is dit de langste tocht, die Het Gouden Boltje organiseert.

Body & Brein Texel: 6-8 augustus 2010 . Strandfestival met als motto ‘Bewegen voor een gezond verstand'. Met wereldrecordpoging pootjebaden, allerlei sportieve activiteiten, demo's en workshops van (inter)nationale sportkampioenen, dans en muziek

HavenVIStijn: 14 augustus 2010
Meer info over activiteiten op Texel »